Belföld

Borkai Zsolt nekiment a fideszes alpolgármesternek: Esetleg a családtagokat megfélemlítve próbáltok nyomást gyakorolni?

rtl.hurtl.hu

2023. május 31. 9:32

A szexbotránya után visszatérő Borkai Zsolt szerint meg akarták puccsolni a demokratikus választást.

Borkai Zsoltot választotta elnökének a Győri Atlétika Club kedden, pedig az önkormányzat a korábbi elnök lemondása után jelezte, hogy Radnóti Ákost, a város fideszes alpolgármesterét szeretné a klub élén látni. A klub szakági vezetői viszont Borkait kérték fel a feladatra, akit 2019-es szexbotránya után ugyan újraválasztottak a győriek a város vezetésére, nem sokkal később azonban lemondott.

Borkai elfogadta a GYAC vezetését. A GyőrPlusz nevű, helyi kormánypárti propagandalapban csakhamar lejárató anyag jelent meg a klub frissen megválasztott elnökéről, „Borkai saját karrierje érdekében veszélyezteti a fiatal sportolók és az olimpiára készülők esélyeit” címmel.

Borkai Zsolt jachtos szexbotránya óta először posztolt Facebook-oldalára, ebben köszönetet mond a szerinte bátor embereknek és a szakosztályvezetőknek, demokráciát emlegetve. Név szerint megszólítja Győr fideszes alpolgármesterét, Radnóti Ákost:

Tisztelt Alpolgármester Úr! Kedves Ákos!

Hogy értetted azt, hogy én veszélyeztetem az olimpiára készülő fiatalok esélyeit? Egy demokratikus választás kereten belül választott egy közösség vezetőjének, amelyet minden erőtökkel meg akartátok puccsolni.

Mi jön ezután? Ellehetetlenítitek a klubot? Nem utáljátok el a klubnak járó pénzt? Bezárjátok a klubot?

Esetleg a családtagokat megfélemlítve próbáltok nyomást gyakorolni? Ez jön?

Ha ilyen lépéseket terveztek, az valóban komoly veszélybe sodorja közel 1000 gyermek sportolási lehetőségét, esetleges olimpiai álmát. 


Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a Modern városok program keretében a kormány és Győr városa közötti együttműködési megállapodás aláírásán a győri városháza dísztermében 2017. április 28-án. – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#borkai zsolt#győr#gyac#radnóti ákos

Címlapról ajánljuk