Belföld

Schadl György sofőrje állítja: csak pénzt szállított és csak hallomásból tudott a Schadl és Völner Pál közti kapcsolatról

rtl.hurtl.hu

2023. május 30. 14:06

M. V. szerint minden jövedelme legális volt.

A negyedrendű vádlott, M. V. meghallgatásával folytatódott kedden Schadl György és Völner Pál korrupciós pere a Fővárosi Törvényszéken, írja a Népszava.

A lap tudósítása szerint M. V. vagyis Schadl György sofőrje ma nem volt hajlandó vallomást tenni, de korábbi nyilatkozatait felolvasta a bíró.  M.V. korábban elismerte, hogy Schadl megbízásából rendszeresen vitt pénzt különféle személyeknek, köztük végrehajtóknak is, de jogcímről fogalma sem volt. Előfordult, hogy végrehajtók is küldtek pénzt Schadl Györgynek, néhányuk évente többször is tíz- vagy százmilliós összeget.

A lap emlékeztet rá: M. V. az egyik kihallgatásán őt olyan végrehajtót is megnevezett, akik a perben már beismerték a bűnösségüket. Völner Pál nevét is említette, akinek Schadl György valamilyen rendszer szerint szintén küldött pénzt, több millió forintot, de ezeket az összegeket ő nem személyesen adta át a politikusnak.

M. V. szerint ő csak hallomásból tudott arról, hogy Schadl György és Völner Pál között milyen kapcsolat lehet. 

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#schadl györgy#völner pál#korrupció#sofőr#negyedrendű vádlott

Címlapról ajánljuk