Belföld

Felmenthetik az emberölés vádja alól, megúszhatja az újbudai rendőrgyilkos

rtl.hurtl.hu

2023. május 26. 8:15

Az elmeorvosi vizsgálat eredménye alapján könnyen lehet, hogy Sz. Szilárd nem beszámítható, így felmenthetik az emberölés vádja alól, és elkezdhetik a gyógyszeres kezelést. 

Továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) tartják fogva Sz. Szilárdot, az újbudai rendőrgyilkosság elkövetőjét. Az elmeorvosi szakértői vélemény alapján a férfi valószínűsíthetően nem beszámítható, így a bíróság felmentheti az emberölés vádja alól – tudta meg a Mandiner.

A lapnak Szabó Józseftől, a Fővárosi Törvényszék szóvivője árulta el, hogy hogy Sz. Szilárd május 10-ig volt letartóztatásban, az elmúlt hónapokban vizsgálták a férfi elmeállapotát az IMEI-ben. 

Az ügyészség végül a letartóztatás megszüntetése mellett döntött, és indítványozta a gyanúsított kényszergyógyszer-kezelését, ami legfeljebb november 10-ig tart majd.

Az említett információk alapján könnyen lehet, hogy az elkövető nem beszámítható.

Ez viszont azt jelenti, hogy felmenthetik az emberölés vádja alól, és elrendelhetik a tényleges gyógyszerkezelést. A Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy a több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt folyamatban lévő nyomozás gyanúsítottja továbbra is kényszerintézkedés hatálya alatt áll, a fogva tartás helye nem változott. 

Arról, hogy egyre több kezeletlen mentális beteg él közöttünk, nemrég a Házon kívül mutatott be riportot:

 

Újbudai rendőrgyilkosság

Mint arról mi is beszámoltunk, januárban lezárult a BRFK belső vizsgálata a 29 éves korában hősi halált halt Baumann Péter tragédiája ügyében. A főtörzsőrmester január 12-én, szolgálatteljesítés közben hunyt el, amikor két kollégájával egy zavart férfival szemben intézkedtek egy újbudai társasháznál.

A támadó mindhármukat megkéselte, majd menekülni kezdett, a rendőrök lábon lőtték, úgy tudták elfogni. A vizsgálat megállapította, hogy jogszerűen és arányosan használták a lőfegyvert és a kényszerítő eszközöket a rendőrök.

A Híradó arról számolt be, hogy Baumann egészségügyi dolgozó anyja máig hazavárja fiát:


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#újbuda#rendőrgyilkosság#baumann péter#felmentés

Címlapról ajánljuk