Belföld

Ferenc pápa üzent a magyaroknak

rtl.hurtl.hu

2023. május 24. 16:46

Arra kért mindenkit, hogy őrizze meg az egységet.

„Testvéri szeretettel kérlek benneteket, hogy mindig őrizzétek meg a békét és az egységet egymás között” – írta Ferenc pápa levélében, amelyben megköszönte Veres Andrásnak, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökének április végi magyarországi útját.

A levélben, amelyet az MKPK sajtóosztálya juttatott el szerdán az MTI-hez, a katolikus egyházfő úgy fogalmaz: „visszatérve apostoli utamról köszönetet szeretnék mondani mindazért a nagy szeretetért, amellyel fogadtatok Magyarországon, valamint hogy minden erőfeszítést megtettetek annak érdekében, hogy ez az utazás lehetővé váljon”.

Ferenc pápa reményét fejezte ki, hogy a fáradságos munka, kiegészülve a mindennapi lelkipásztori szolgálattal, „bőséges gyümölcsöt fog hozni”.

Az egyházfő köszönetet mondott a papoknak, a szerzeteseknek és a szerzetesnőknek, valamint a világiaknak, akik „nagylelkűen és szorgalmasan felajánlották szolgálatukat, és aktívan részt vettek az utazás előkészítésének fáradságos munkájában”.

Hozzátette, reméli, hogy ez hozzájárul ahhoz, hogy mindannyian növekedjenek a Jézus Krisztusba vetett hitben, az egyházhoz tartozásuk örömében és a missziós lelkületben.

Ferenc pápa biztosította a magyar egyházat imáiról, és azt kérte, hogy ők is imádkozzanak érte.

„Az Úr Jézus áldjon meg és a Szent Szűz, a Magyarok Nagyasszonya, oltalmazzon meg benneteket” – zárta sorait az egyházfő.

Ferenc pápa április 28. és 30. között tett apostoli látogatást Magyarországon.


Nyitókép: Kovács Tamás/MTI

#Belföld#ferenc pápa#magyarország#pápalátogatás#üzenet

Címlapról ajánljuk