Belföld

Megszüntették a nyomozást a jobbikos rendezvényen történt állítólagos szexuális bűncselekmény ügyében

rtl.hurtl.hu

2023. május 24. 19:41

Későn fordultak a hatóságokhoz, ezért a napokban az eljárást megszüntették. 

Túl későn tették meg a feljelentést, ezért szüntették meg a nyomozást a jobbikos pártrendezvényen történt zaklatás ügyében – írta a Magyar Nemzet a lapnak küldött hatósági válaszok alapján.

Az ügy egészen 2021 decemberéig nyúlik vissza, akkor ugyanis a Jobbik pártrendezvényén Földi István, a párt egyik vezető politikusa állítólag megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György akkori Jobbik-alelnök 24 éves élettársát. Földi István tagadta a vádakat, és később az ügy koronatanúja, Gyüre Csaba – aki a nő segítségére sietett – is azt állította, hogy semmi nem történt. 

A rendőrség személyi szabadság megsértése bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy nyomozás során több tanút is kihallgattak, okiratokat szereztek be, de gyanúsítotti kihallgatás nem történt. Később felülvizsgálták a hatóság korábbi álláspontját, és arra a következtetésre jutottak, hogy „a bűncselekmény helyesen szexuális erőszak bűntettének minősülhet, amelybe beleolvad a személyi szabadság megsértésének bűntette, azaz utóbbi bűncselekmény önállóan nem állapítható meg”.

A sértett azonban későn fordult a hatóságokhoz, ezért a napokban az eljárást megszüntették. 

Nyolc napon belül panasszal lehet élni a nyomozás megszüntetése ellen.

Szilágyi György a Telexnek azt mondta, hogy az indok, ami miatt megszüntették a nyomozást, „jogi nonszensz.” „Az áldozat és az elkövető tudja, hogy mi történt”, és szerinte eljön az idő, amikor nem a hatóságok, sem a pártpolitika, hanem „Isten fog igazságot szolgáltatni.”

Azt még nem döntötték el, hogy élnek-e panasszal a nyomozás megszüntetése miatt.

Nyitókép: Bruzák Noémi/MTI

#Belföld#jobbik#zaklatás#rendőrség#Szilágyi György#földi istván#szexuális erőszak

Címlapról ajánljuk