Belföld

Megszólalt az egyik riportalany, akinek a közmédia manipulálta az interjúját

Hamberger DávidHamberger Dávid

2023. május 24. 17:48

Ő volt az, akitől azt vágták be, hogy „szóhoz sem jutok”. Az rtl.hu-nak azt mondta, ironizálni próbált, de az MTVA kivágta azokat a részeket, amelyekből ez kiderült.

Mi is beszámoltunk a 444 nyomán arról, hogy egy nyers híradós felvételen autósokat kérdez a köztévé riportere a Lánchíd autómentessé tételéről. A híradóba a vágás után már csak a negatív vélemények kerültek. Az rtl.hu elérte az egyik megszólalót, aki értetlenül állt a helyzet előtt.

Éppen a dugóban csorogtam, amikor odajöttek hozzám, hogy nyilatkozzak. Megláttam, hogy MTVA, és csak annyit mondtam, hogy szóhoz sem jutok. Ezután elnevettem magam

– idézte fel a fiú, akinek a nevetése és iróniája nem jött át a riportban, ugyanis végül csak az „szóhoz sem jutok” megszólalás került be tőle kontextus nélkül. Ezután megkérdezték tőle, hogy nem gondolja-e, hogy a Lánchíd felújítása hozzájárul-e a dugóhoz.

Én erre csak annyit mondtam, hogy de, biztosan. Nyilván cinikus voltam, és nem gondoltam komolyan, de ezt már nem tették bele az anyagba

– mesélte. Hozzátette, hogy nem is érti, hogy egyáltalán miért került bele a riportba.

A vágás előtti, nyers felvételeket ide kattintva lehet megtekinteni.

Nyitókép: MTVA

 

#Belföld#riport#mtva#manipuláció#interjú#ma#köztévé#lánchíd

Címlapról ajánljuk