Belföld

Kövér László megtiltotta Ungár Péternek, hogy prezentációt tartson a parlamentben

rtl.hurtl.hu

2023. május 22. 16:40

Az LMP frakcióvezetője képi szemléltetésében a kis- és középvállalkozásoknak, valamint az akkumulátorgyáraknak juttatott állami támogatások összegét akarta volna bemutatni a parlamentben. Az Országgyűlés elnöke ezt azonban nem engedélyezte. 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke nem engedélyezte Ungár Péter LMP-s frakcióvezetőnek, hogy hétfőn képi szemléltetést tartson a parlamenti felszólalása közben – árulta el az ellenzéki párt az rtl.hu-nak.

Az esetet egy levélváltás előzte meg a felek közt. Ungár Péter május 18-án fordult a házbizottsághoz annak érdekében, hogy a hétfői ülésnapon az azonnali kérdések órájában képi szemléltetést, prezentációt tarthasson. 

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja a felszólalás alátámasztásának érdekében ábrán akarta párhuzamba állítani a magyar kis- és középvállalkozásoknak, illetve az akkumulátorgyáraknak juttatott állami támogatások összegét. A Kövér László vezette Házbizottság május 18-án a kérelmet megtárgyalta, majd a házelnök válaszában elmondta, azzal kapcsolatban „konszenzus nem alakult ki”. 

Végül Kövér László közölte, hogy nem engedélyezi az LMP-s képviselőnek a képi prezentálást.

Az ellenzéki párt állítja, a szemléltetés a nyugodt parlamenti munkát nem zavarta volna meg, az azonnali kérdés tárgyát képező ügyben pedig „elengedhetetlenül szükséges” lett volna, hogy a felszólaló a szemléltetés képi eszközével is éljen.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#kövér lászló#országgyűlés#felszólalás#ungár péter#prezentáció#szemléltetés#elutasították

Címlapról ajánljuk