Belföld

Több százmillió forintos végrehajtást indított a belügy az Országos Roma Önkormányzat ellen

rtl.hurtl.hu

2023. május 20. 10:14

Olyan tételekről van szó, amelyek még a Farkas Flórián-féle Híd a munka világába programhoz és hasonló projektekhez kötődnek.

A Belügyminisztérium hat tételben összesen közel 540 millió forintot követel az Országos Roma Önkormányzattól (ORÖ). A tárca minden tétel esetében fizetési felszólítást küldött. Miután ez nem vezetett eredményre, az említett összeg nagyobb részét, 323 millió forintot végrehajtás útján, az adóhatóság közreműködésével próbálja beszedni – írta a Népszava.

Lakatos Oszkár, a testület elnökhelyettese szerint 

olyan tételekről van szó, amelyek még a 2019 előtti ciklushoz, a Farkas Flórián-féle elhíresült Híd a munka világába programhoz és hasonló projektekhez kötődnek.

A szóban forgó tételek egy részét – állította – az ORÖ korábban már visszafizette. A Belügyminisztérium azzal érvel, hogy az államtól kapott „működési célú támogatásból” ezt nem tehette volna meg. 

Lakatos Oszkár vitatja ezt az álláspontot: mi másból fizette volna vissza a pénzt a saját bevételekkel nem rendelkező ORÖ, ha nem állami támogatásból? Ha viszont úgy áll a dolog, ahogyan a minisztérium mondja, akkor a tárca miért nem utalja vissza a pénzt az ORÖ számlájára? – vetette fel.

Nyitókép: Kovács Tamás/MTI

#Belföld#híd a munka világába#farkas flórián#országos roma önkormányzat#végrehajtás#belügyminisztérium

Címlapról ajánljuk