Belföld

Hosszú halállistája volt a csoportnak, amely meg akarta ölni Müller Cecíliát

rtl.hurtl.hu

2023. május 18. 18:01

Rajta volt Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára is. 

A bíróságon találkozott az a szélsőséges csoport, amelynek tagjai 2021. szeptemberi piknikjükön többek között Orbán Viktor miniszterelnökre, Áder János államfőre, a kormány tagjaira, főbírókra, járványügyi szakértőkre és állami szervekre, valamint ellenzéki pártok vezetőire is halálos ítéleteket hirdettek ki – írja a Blikk

A magát Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoportosulás két éve, szeptemberi kulcsi találkozóján készült négyórás felvételnek már az első képkockáján az a felirat olvasható: „Orbánt megölni nem kell félnetek jó lesz”.

A célpontok között szerepelt Müller Cecília országos tiszti főorvos is. Mint ismert, egy időben Müller halálos fenyegetéseket kapott, akkoriban a rendőrség lépten-nyomon őrizte a biztonságát. 

Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészülettel és más bűncselekményekkel vádolt Posta Imre és hat társának az ügyében szerdán tartottak előkészítő ülést a Budapest Környéki Törvényszéken. Beismerés esetén 8, illetve 6 év fegyházat, kettejükre pedig másfél év felfüggesztett börtönt osztottak volna ki, de egyikük sem ismerte el a bűnösségét, így egy hosszas bírósági procedúra veszi majd kezdetét.

A lapnak a tárgyalás szünetében Posta Imre azt mondta, 

nem akartak megölni senkit, az elhangzottaknak csak szimbolikus jelentése volt.

A Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának halállistáján az alábbi személyek szerepeltek a Blikk szerint: Orbán Viktor, Gulyás Gergely, Toroczkai László, Gyurcsány Ferenc, Áder János, Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Kásler Miklós, Benkő Tibor, Szijjártó Péter, Varga Judit, Nagy István, Palkovics László, Semjén Zsolt, Máger Andrea, Novák Katalin, Kincses Gyula, Müller Cecília, Sulyok Tamás, Parti Tamás, Bánáti János, Jelasics Radován, Balogh János, Halmosi Zsolt, Mészáros József, Karas Mónika, Oravecz Márton, Merkely Béla, Rusvai Miklós, Szlávik János.

A tárgyalás végén Posta Imre hosszas beszédbe kezdett, majd ekkor is kijelentette, megölni nem akart senkit, nem is szólított fel erre senkit. A hatóságon kívül szerinte ezt nem is vette senki komolyan, végül sommásan úgy vélekedett: néhány közszereplő állhatna itt helyette.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#Belföld#müller cecília#fenyegetés#ügyészség#vádak#magyarok felelős nemzeti kormánya

Címlapról ajánljuk