Belföld

Kilométerenként kétmilliárd forintba került Orbán Viktor régi ígérete

rtl.hurtl.hu

2023. május 17. 16:08

Négysávos lett a Szerencs felé vezető út.

„Régi ígéretünket váltottuk be, szerdától 110-zel lehet repeszteni Szerencsre” – írta a miniszterelnök közösségi oldalán a 37-es főút Gesztely és Szerencs közti négysávosított szakaszának átadása alkalmából. A 19 kilométer hosszú részt mintegy 38 milliárd forintból, tehát kilométerenként két milliárd forintból építették meg.  

A 37-es főút négysávossá bővítésének szükségességét Koncz Ferenc, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselője még 23 évvel ezelőtt fogalmazta meg, a fejlesztés forrásait egy 2020 novemberében elfogadott kormányhatározat biztosította.

A 2021 júniusában indult fejlesztés során 

  • a 37-es főút Gesztely és Szerencs közötti, mintegy 18,9 km 2-szer 1 sávos szakasza vált négysávossá, 
  • továbbá egy korábbi körforgalmat turbó körforgalommá, három útkereszteződést pedig egyszerű, egysávos körforgalommá építettek át.
  • A tarcali elágazásnál a korábbi csomópontot körforgalommá építették át. 
  • Az újharangodi csomópont előtt mintegy 500 méteres szakaszon egy különleges acélhálót építettek az aszfaltburkolatba, emellett hét kilométeren sodronykorlátot is kihelyeztek.
  • Magyarország második zenélő útburkolata is létrejött, a Hernádkak és Bekecs közötti szakaszon a speciális útburkolat az Érik a szőlő... kezdetű magyar népdalt szólaltatja meg.
Kilométerenként kétmilliárd forintba került Orbán Viktor régi ígérete
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala


A felújított útszakaszt már 2022 végén megnyitották a forgalom előtt, de mostanáig – mivel munkaterület maradt – sebességkorlátozás volt érvényben.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

#Belföld#orbán viktor#autóút#szerencs

Címlapról ajánljuk