Belföld

Maszkban érkezett a bíróságra Schadl György, nem engedi a fotózást

rtl.hurtl.hu

2023. május 16. 10:01

Elkezdődött a Völner-Schadl-ügy első rendes tárgyalása. Schadl Györgyöt, a végrehajtói kar volt elnök hallgatják meg.

Schadl György meghallgatásával folytatódik kedden a Schadl-Völner-ügy tárgyalása a Főváros Törvényszéken. A beszámolók szerint Schadl maszkban jelent meg a bíróságon, ahogy vezetőszáron, megbilincselve kísérték be az épületbe a Büntetés-végrehajtás fegyveres, maszkos tagjai. A végrehajtói kar volt elnöke nem járult hozzá, hogy fényképeket és videókat készítsenek róla.

Schadl György meghallgatását azután tartják, hogy május elején az ügy hat másik vádlottját felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélték, miután beismerték, hogy pénzért cserébe kaptak pozíciókat a végrehajtói kamara elnökétől.

Schadl György ellen a fő vád az, hogy a végrehajtói kar elnökeként szoros korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pál igazságyügyi államtitkárral. Völnert a jövő héten hallgatja meg a bíróság. A 24.hu cikke szerint keddre is beidézték, de ügyvédje tanácsára nem jelent meg.

A vád szerint Schadl legalább 83 millió forintot adott át Völnernek, aki cserébe politikai befolyását Schadl érdekei szerint gyakorolta. Schadl csaknem egymilliárd forint illegális jövedelemre tett szert a Völner közbenjárására kinevezett végrehajtóktól, akik így is busás haszonnal dolgozhattak. Schadl letartóztatása előtti napon kétszer is járt a minisztériumban.

Schadl és Völner február közepén állt először a bíróság elé, az előkészítő ülésen.


Február végén mindketten arról beszéltek a bíróság előtt, hogy nem vettek részt semmilyen korrupcióban.


Völner Pál ügyvédje indítványozta, hogy hallgassák meg tanúként Varga Judit minisztert, mert állítása szerint bizonyítékaik vannak arra, hogy ő is egyeztetett végrehajtói kinevezésekről.


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#schadl györgy#völner pál#schadl-völner ügy#korrupció#korrupciós botrány#varga judit

Címlapról ajánljuk