Belföld

Gálvölgyi-ügy: megszólalt az Országos Mentőszolgálat, „gyűlöletcunami zúdul rájuk”

rtl.hurtl.hu

2023. május 15. 12:28

A mentők szerint politikai támadás indult ellenük.

„Gyűlöletcunami zúdul a mentőkre!” – címmel tett közzé a Facebookon közleményt az Országos Mentőszolgálat. A közlemény nem, vagy korlátozottan kommentelhető.

„Az Országos Mentőszolgálat bajtársi közösségét 8500 elkötelezett életmentő alkotja, akiket egy nemes cél, a segíteni akarás köt össze. Munkájukra hivatásként tekintenek, amit a legmagasabb szakmai színvonalon szolgálnak a nap minden percében, tekintet nélkül a betegek társadalmi, vallási, etnikai vagy egyéb hovatartozására. Egy ismert művész esete kapcsán vétett irányítói hiba miatt ezt most több médium is kétségbe vonta, és politikai támadást indítottak a mentőszolgálat ellen” – írják.

Ezzel azt a hamis látszatot keltik, hogy a bajtársak nem tesznek meg mindent a betegekért és megkérdőjelezik a mentők szakértelmét, amivel évente 1,2 millió rászorulónak segítenek

– áll az Országos Mentőszolgálat közleményében.

 

Mint arról beszámoltunk, múlt héten Gálvölgyi János családtagjai azért hívtak mentőt, mert a a színész nem kapott levegőt és félrebeszélt. Fél óra után újra telefonáltak, akkor derült ki, hogy még el sem indult érte a mentőautó. Az ügyben az OMSZ belső vizsgálatot indított, amiből kiderült: hibásan mérlegelt a mentésirányító, ezért nem küldött azonnal rohamkocsit.

„Megpróbált az úriember beszélni velem, hogy hogy érzi magát az édesapám, de elmondtam neki, hogy nem értek hozzá, hiszen nem vagyok orvos, azt látom, hogy nem kap rendesen levegőt és félrebeszél. Valóban emelt hangon mondtam mindezt. Ekkor közölte, hogy velem nincs mit beszélnie, és rám tette a telefont” – mondta Gálvölgyi János lánya a történtekről.

Amint arról a Híradó beszámolt, az ügyben a belügyminiszter is vizsgálatot rendelt el, a rendőrség pedig gondatlan veszélyeztetés gyanújával nyomoz.

 

Nyitókép: Nagy Attila Károly/rtl.hu

#Belföld#országos mentőszolgálat#gálvölgyi jános

Címlapról ajánljuk