Belföld

Gálvölgyi János veje: Hülyék vagytok. Azt kellett volna mondani, hogy eszméletlen, és megkezdtétek az újraélesztést

rtl.hurtl.hu

2023. május 13. 17:40

Kövesdi Péter, a színész veje a Gálvölgyi-ügyről.

Egy családi anekdotával kezdi a 24.hu-n megjelent írását Kövesdi Péter újságíró, Gálvölgyi János veje: 

Hülyék vagytok: azt kellett volna mondani, hogy eszméletlen, és megkezdtétek az újraélesztést – mondta K., a család barátja, mikor meghallotta a történetet.

Kövesdi idézi a mentőszóvivő, Győrfi Pál hamar elhíresült mondását az eset kapcsán, miszerint: nem az számít, hogy valaki híres, vagy sem, minden esetben a beteg állapotának súlyosságát veszik figyelembe.

A szerző szerint Győrfi szavait így kell érteni:

„Értsd: nehogy már azt tessék hinni, hogy azért, mert valaki híres, több járna már neki, mint az a szar, ami egy nyugdíjas anyagbeszerzőnek. Itt kérem, nem kivételezünk senkivel csak azért, mert valaki. Így érvelnek, noha senki nem akadt, aki egyedi elbánást kért volna: csupán időben kiérkező mentőért szólt mindenki.”

A mentősökról azt írja:

„Pedig voltaképpen semmi különös nem történt: egy ember rosszul lett, a család mentőt hívott, a mentők pedig nem jöttek. Nem jöttek, mert nincs elég bevethető rohamkocsijuk. Kevesen vannak.  Alulfizetettek. Baszakodik velük a kormány. Egy rendőr a főnökük. Össze-vissza dobálják őket az országban. Ettől frusztráltak és ingerlékenyek… szóval pont olyanok, mint bárki más ezen a szűk 93 ezer négyzetkilométeren…”

Nyitókép: MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva

#Belföld#gálvölgyi jános#mentők#Kövesdi Péter

Címlapról ajánljuk