Belföld

Hadházy: 820 milliót kaptak kutatóközpontra, 16 lakásos társasházat építettek Balatonfüreden

rtl.hurtl.hu

2023. május 12. 8:27

A Balatonfüred legelegánsabb részén felhúzott társasház földszintjén elvileg 12 hónapig kutattak.

Friss Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos egy különleges „kutatóközpontot” mutat be, ami attól különleges, hogy valójában egy frissen épült, 16 lakásos társasház Balatonfüred legelegánsabb részén, néhány méterre a Jókai villától. 

Elvileg infarktuson átesett betegek rehabilitációjának kutatására kapott három építőipari cég 820 millió forintot. Ezt az átlagember számára felfoghatatlanul sok pénzt úgy sikerült elkutatniuk, hogy építettek egy 16 lakásos társasházat, aminek földszintjén levő »kutatóintézetben« elvileg 12 hónapig kutattak...

– írja a független képviselő. 

Hadházy kiemeli: a cég honlapján büszkén hirdetik, hogy már el is adták a 16 lakást, a helyszínen pedig egy magánklinika található. 

Amikor ártatlanul a kutatóintézetet kerestem a recepciós hölgyeknél, senki nem is hallott róla

– írja Hadházy.

A képviselő így folytatja: „Az EU-s támogatások hivatalos oldalán található projektleírásról is messziről lerí, hogy senki nem gondolta komolyan, hogy bármit is kutatnának az infarktus utáni rehabilitáció területén. Furcsa is lenne annak tudatában, hogy néhány utcával odébb ott a sok évtizede Balatonfüreden működő szívszanatórium.”


Nyitókép: Hadházy Ákos / Facebook

#Belföld#hadházy ákos#korrupció#társasház#balatonfüred

Címlapról ajánljuk