Farkasházy Tivadar: Gálvölgyi Jánost nevezzék ki helyettes államtitkárnak!Farkasházy „viccesen” felveti: mi lenne, ha kormánypárti humoristákhoz hívnák a mentőket.
Belföld

Farkasházy Tivadar: Gálvölgyi Jánost nevezzék ki helyettes államtitkárnak!

rtl.hurtl.hu

2023. május 12. 13:43

Farkasházy „viccesen” felveti: mi lenne, ha kormánypárti humoristákhoz hívnák a mentőket. 

Farkasházy Tivadar a Facebookon reagált arra, hogy miután Gálvölgyi János rosszul lett, a lányai hiába hívtak hozzá mentőt, és végül ők vitték be a kórházba a színészt.

Az ismert humorista az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét, Győrfi Pált idézi, aki egyebek mellett a következőket nyilatkozta az esetre reagálva:

„Ugye ami az emberben elsőként felmerül, hogy ha az egész ország kedvenc színésze és egy híres ember, miért nem azonnal indítjuk a mentőt. Erre pedig sajnos vagy hála istennek az a válasz, hogy nem szabad, hogy ez számítson a mentőellátásban, gondoljunk csak bele, ha van egy nagy baleset, ahol van öt sérült, és van köztük híres ember meg nem híres ember. Annak kell döntenie, hogy ki van súlyosabb állapotban."


Farkasházy ezt írja erre:

„Tudomásunk szerint ez sem Gálvölgyi feleségében, sem a lányaiban sem merült fel, neki honnan jutott az eszébe? Nekünk viszont eszünkbe jut, hogy már évek óta létezik, s ezerrel folytatják a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ VIP részlegének a fejlesztését, a mai Kútvölgyit, amely ellátás a Népszava szerint az előző kormányzat idején megszűnt, de a Fidesz 2011-ben azonnal visszaállította, az MSZP 2018-as javaslatát, miszerint szüntessék meg az állami vezetők kiemelt egészségügyi ellátását, már a kormánypárti többségű parlamenti bizottság elutasította.”
 

Majd Farkasházy felsorolja, hogy a kormánytagoktól a kabinetfőnökökig ki mindenki jogosult kiemelt orvosi felügyeletre. Mint írja, ők azok akik „éjjel-nappal bármivel bemehetnek oda és a Semmelweisbe. Vagyis közel ezer ember. Várjuk, hogy a covid lightot súlyos pénzekért végighaknizó Győrfi Pálban mi az, ami most elsőként felmerül? És e listából ki a kedvence?”

A humorista egy keserű viccel zárja a bejegyzését:

– Jó napot kívánok, Gálvölgyi Eszter vagyok, rosszul van az apukám...

– Szabad a beteg nevét még egyszer?

– ... Fábry Sándor ... illetve Nacsa Olivér!

– Két perc múlva ott vagyunk! És tüsszög az illető?

Nyitókép: RTL

#Belföld#farkasházy tivadar#gálvölgyi jános#győrfi pál

Címlapról ajánljuk