Belföld

Varga Judit visszafizette a 10 milliós csokot, amit a balatoni házára vett fel

rtl.hurtl.hu

2023. május 10. 20:24

A minisztérium válaszából nem derült ki, hogy pontosan mikor.

Időközben Varga Judit már visszafizette a Magyar Államkincstárnak az igénybe vett csokot

– írta a Telex megkeresésére az Igazságügyi Minisztérium.

Azért keresték meg a tárcán keresztül Varga Juditot, mert április-májusban járt le az ötéves moratórium, amit az állami támogatással járó családi otthonteremtési kedvezményt folyósító banktól kaptak. Eddig volt ideje Vargának arra, hogy vagy visszafizesse a pénzt, vagy beköltözzön a balatoni házába.

Az igazságügyi miniszterék csok-támogatással újították fel 195 négyzetméteres balatonhenyei házukat, ami egyébként nem nyaraló, nyaralóra ugyanis nem lehet igénybe venni a támogatást, csak családi házra, azzal a feltétellel, ha a család legalább tíz évig ott él.

Varga Judit korábban azt közölte: amikor még a férjével Brüsszelben dolgoztak, úgy tervezték, hogy megbízatásuk lejárta után három gyerekükkel együtt életvitelszerűen a 150 fős aprócska faluba, Balatonhenyére költöznek. 

Menet közben aztán mindketten munkát kaptak Budapesten, ezért a csoktámogatást folyósító banktól kérték: öt évig ne kelljen az ingatlanban élniük. Akkor Vargáék azt is ígérték, ha az ötéves moratórium leteltével sem költöznek a faluba, akkor kamatostul visszafizetik a 10 milliós támogatást.

Varga Judit és férje egyébként épp nemrégiben, márciusban jelentették be, hogy válnak, azóta Magyar Péter már el is költözött.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#varga judit#csok#balaton

Címlapról ajánljuk