Belföld

Orbán Viktor a tüntetésekről: Építési telekre törvényellenesen behatolni, rendőröket megdobálni nem lehet

rtl.hurtl.hu

2023. május 8. 15:49

A Momentum akarta tudni, elítéli-e a kormányfő a hivatala előtt történteket.

Építési telekre törvényellenesen behatolni, rendőröket megdobálni nem lehet” – mondta Orbán Viktor hétfőn a Parlamentben, amikor a Momentum Mozgalom elnöke, Gelencsér Ferenc kérdezte a Karmelita kolostornál történtekről.

Gelencsér azt akarta tudni, 

mi a véleménye arról, elítéli-e azt, hogy a rendőrség gumibotokkal vert ártatlan fiatalokat és könnygázt vetett be azok ellen, akik önhöz hasonlóan a minap kiálltak az igazságért?


Mindezt úgy, hogy felhívta a figyelmét arra Orbánnak, hogy hogy neki is szorítottak már a torkához gumibotot, „amikor az igazságért állt ki”.

A kormányfő a fenti felvetést figyelmen kívül hagyta, a történteket nem ítélte el, viszont felhívta arra Gelencsér figyelmét, hogy tartsa magát a képviselői esküjéhez, miszerint a törvényeket betartja és betartatja.

Önök ennek ellenkezőjét teszik, arra szólítják fel az embereket, hogy szegjék meg a törvényt” – majd azt is hozzátette, Magyarországon lehet tüntetni a kormány ellen, viszont 

arra kérem a szülőket, a diákokat és a tanárokat, hogy tartsák be a törvényeket és annak keretei között tiltakozzanak.


Szerdán könnygázzal fújták le, illetve gumibottal ütötték a rendőrök a Karmelita kolostornál a pedagógusokat érintő státusztörvény ellen tüntetőket.

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök a frakcióvezetők felszólalásaira válaszol az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitónapján, 2023. február 27-én. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd.

#Belföld#orbán viktor#tüntetés#parlament#gelencsér ferenc#könnygáz

Címlapról ajánljuk