Belföld

Habony Árpád juttathatja ismét a csúcsra Donald Trumpot

rtl.hurtl.hu

2023. május 8. 16:47

A volt budapesti amerikai nagykövet David Cornstein próbálja benyomni a volt elnök 2024-es kampánycsapatába Habonyt.

David Cornstein, az Egyesült Államok egykori budapesti nagykövete aktívan lobbizik azért Donald Trumpnál, hogy kampánytanácsadóként alkalmazza Habony Árpádot – írja a Telex.

A lap szerint az amerikai Axios hírportálnak egymástól függetlenül a Trump-kampány több vezető tanácsadója is megerősítette, hogy Cornstein próbálja beprotezsálni Habonyt. Egyikük ugyanakkor azt mondta, „esélytelen hogy felvegyék a kampánycsapatba".

Habonynak nem ez lenne az első külföldi szereplése kampánytanácsadóként, például Nicolas Sarkozy volt francia elnök tanácsadójaként is dolgozott a politikus 2016-os, sikertelen előválasztási kampányában.

A Telex egyik forrása ugyanakkor azt mondta, nem érti, miért akarja Cornstein benyomni Habonyt, "akinek lila gőze sincs az amerikai belpolitikához”.

A következő elnökválasztás az Egyesült Államokban 2024-ben lesz, Donald Trump indulna republikánus színekben, míg Joe Biden is jelezte már a szándékát, hogy duplázna a Demokrata Pártban.

Nyitókép: Habony Árpád a Századvég Alapítvány, a Széll Kálmán Alapítvány és a Heti Válasz Kiadó A magyar modell az átalakuló Európában című közös konferenciáján, a budapesti Larus Rendezvényközpontban 2013. május 30-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd.

#Belföld#habony árpád#egyesült államok#kampány#david cornstein#donald trump#joe biden

Címlapról ajánljuk