Belföld

Anyák és pedagógusok tüntettek anyák napja alkalmából a Karmelitánál

rtl.hurtl.hu

2023. május 7. 19:13

Felháborítja őket, hogy gyerekeiket gumibottal és könnygázzal oszlatják.

Tüntetést tartott anyák napja alkalmából a Magyar Anyák és a Tanítanék Mozgalom. Az esemény leírásában azt közölték: mélységesen felháborítja őket, „hogy a gyerekeinket gumibottal, könnygázzal és fogvatartással bünteti a hatalom, azért, mert kiállnak az oktatási rendszer szétverése, kivéreztetése ellen”.

Hozzátették: „Célunk, hogy kihangosítsuk azoknak a nőknek a hangját, akik nem kiabálhatnak, akiket elnémítanak, akik nem mernek megszólalni és kiállni önmagukért, a gyerekeikért, a jövő generációkért!”

A tüntetők fehéret viselve vonultak a várhoz. Azt üzenték: „ebben az országban nemcsak az oktatási rendszer, de gyakorlatilag minden, aminek köze van a nők és a gyerekek jóllétéhez (egészségügy, nő- és gyermekvédelem, szociális szféra, környezetvédelem) romokban van - nem jó ebben az országban nőnek lenni, nem jó itt gyermeket nevelni és nem jó itt felnőni sem!”

A helyszínen néhány száz résztvevő lehetett jelen, és sok rendőrnőt vezényeltek a helyszínre. A tüntetésen Dobrev Klára is részt vett. Elhangzott az is, hogy a következő tiltakozás május 19-én pénteken lesz, délután öt órától az Egységes Diákfront szervezésében.

A Híradó tudósítása az eseményről:


Nyitókép: DK

#Belföld#tüntetés#budai vár#anyák napja#tanítanék#dobrev klára

Címlapról ajánljuk