Belföld

Közpénzen vett magának szemüveget a szakályi polgármester, különös módon bukott le

rtl.hurtl.hu

2023. május 6. 8:42

Maga a vásárlás nem lett volna törvénytelen, ha végzett volna képernyő előtti munkát. Kiderült viszont, hogy nem is volt számítógépe.

Megrovást kapott Törő Péter, Szakály korábbi polgármestere, amiért hivatali ideje alatt, 2019-ben közpénzen vásárolt magának szemüveget – írta a Blikk

A településvezető a 113 ezer forintos vásárlás után négy hónappal lemondott tisztségéről, akkor arra hivatkozott, hogy nem tudja biztosítani, hogy az önkormányzat költségvetésében az év végéig ne keletkezzen hiány. A képviselő-testület ugyanis meg akarta változtatni a korábban elfogadott büdzsét.

Törő Péter ellen egy feljelentés után indult belső vizsgálat, amely egy igen különös körülmény miatt azt állapította meg, hogy aggályos a vásárlás. 

A polgármester ugyanis a neki biztosított félmillió forintos keretből fedezhette volna a vásárlást – mondta a feljelentést benyújtó helyi lakos, Paczolay Csaba, aki jelenleg a Tolna vármegyei közgyűlés tagja. 

Csakhogy a korábbi polgármester, ahogy azt az ügyészség is megállapította, 

képernyő előtti tevékenységet nem végezhetett, mert a távozásakor, az átadás-átvételkor számítógépet, laptopot, valamint táblagépet sem adott le. Vagyis mindezek alapján a szemüvegtérítés sem járt neki.

Törő Péter a lapnak azt mondta, a hivatalban szinte minden dolgozó vett szemüveget, ezeket akkor a hivatal kifizette. „Én is vásároltam. Ám kitalálták, hogy ez nekem nem jár, mert én nem ülök a számítógép előtt. Erről egyébként nekem nem volt tudomásom. (…) A lemondásom után azonban terítékre került az ügy. Az összeget visszafizettem. Ezért van a határozatban, hogy a visszafizetéssel elismertertem, jogtalanul vettem a szemüveget. Megjegyzem, akkor nekem ez eszembe sem jutott” – fogalmazott.

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Pixabay

#Belföld#szakály#polgármester#szemüveg

Címlapról ajánljuk