Belföld

DK: Legyen hungarikum az orbáni infláció!

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 6. 15:27

Az ellenzéki párt a Hungarikum Bizottsághoz fordul.

A Deokratikus Koalíció szombaton kiadott közleménye szerint az ellenzéki párt azt kezdeményezi a Hungarikum Bizottságnál, hogy legyen hungarikum az orbáni infláció.

A napokban plakátkampányt is indító párt álláspontja szerint 

mára bebizonyosodott, hogy a kormány hazudott a magyaroknak: nem létezik sem háborús, sem szankciós infláció, valójában az orbáni infláció emeli az árakat.

A közlemény azt hangsúlyozza, hogy a több mint 25%-os márciusi infláció teljesen egyedülálló Európában, háromszorosa az európai átlagnak.

A DK emlékzette arra, hogy a legtöbb alapélelmiszer ára Magyarországon az elmúlt két évben megduplázódott, amihez fogható árdrágulás nem történt sehol a világon.

Ha a világ bármely szegletében szóba kerül Magyarország, akkor az ma nem a pálinkával, a tokaji aszúval vagy a makói hagymával kapcsolatban történik, hanem a teljesen egyedülálló orbáni inflációval

– érvel a DK amellett, hogy miért sorakozott fel a klasszikus hungarikumok mellé a magyar infláció, hozzátéve, hogy „ez lesz az első és egyetlen olyan hungarikum, amelyet biztosan nem akar egyetlen ország sem importálni”.

A DK szerint egy módon lehet az orbáni inflációt megfékezni: meg kell szüntetni aaz okát, az Orbán-rendszert.

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#demokratikus koalíció#infláció#hungarikum#orbán-kormány

Címlapról ajánljuk