Belföld

„Nukleáris elrettentés” – megszólalt a Honvédség kiszemelt új vezetője

rtl.hurtl.hu

2023. május 2. 15:46

Böröndi Gábort, Ruszin-Szendi Romulusz leendő utódját meghallgatta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága. A Honvéd Vezérkar leendő főnöke elmondta, milyen terveket valósítana meg a jövőben.

A Magyar Honvédség mentális megújítását és egy ütőképes, elkötelezett, a NATO kötelékében is működőképes haderő létrehozását nevezte fő feladatának a Honvéd Vezérkar főnökének jelölt Böröndi Gábor altábornagy a kinevezése előtti meghallgatásán, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülésén.

Az altábornagy szerint a Magyar Honvédség nemzeti hadsereg, amely felkészített, kiképzett, felszerelt tagja a NATO-nak. Hozzátette, a cél az, hogy a magyar katonai hagyományokon alapuló, erős, hadműveleti és stratégiai szinten befolyásolni képes haderőt hozzanak létre.

A vezérkari főnöknek jelölt Böröndi Gábor fontos feladatának nevezte a katonák harcászati kiképzését, a stratégiai felderítést, és azt is, hogy a magyar katonai oktatásba visszahozzák a nukleáris elrettentést.

Továbbá olyan logisztikát kell szervezni, ami képes ellátni a harcoló csapatokat – tette hozzá. Közölte: hiszi és vallja, hogy a misszió az a gyakorlóterep, ahol meg tudják mérni, hol tartanak a katonák felkészítésében.

A honvédelmi bizottság 8 igen és Novák Előd (Mi Hazánk) tartózkodása mellett támogatta Böröndi Gábor kinevezését.

A Honvéd Vezérkar főnökének jelölt Böröndi Gábor altábornagy a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén 2023. május 2-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor.

#Belföld#Böröndi Gábor#magyar honvédség#meghallgatás#Honvédelmi és rendészeti bizottság#vezérkar#nukleáris elrettentés

Címlapról ajánljuk