Belföld

„Összetörünk téged, Te söpredék” – Dúró Dóra felkerült az Ukrajna ellenségeinek fenntartott feketelistára

rtl.hurtl.hu

2023. május 2. 16:11

Amellett, hogy a Mi Hazánk elnökhelyettese felkerült a listára, pártja szerint az online térben több fenyegetést kapott.

Felkerült Dúró Dóra, a Mi hazánk Mozgalom elnökhelyettese a Mirotvorec nevű oldal listájára, ahol Ukrajna ellenségeit tartják számon – közölte a párt kedden.

A közlemény szerint nemcsak hogy felkerült az oldal feketelistájára, hanem az online térben több fenyegetést is kapott a politikus. 

Összetörünk téged, Te söpredék. Dicsőség Ukrajnának! / Győzelmünk után megtalálunk, és mindenért felelni fogsz!

– a párt szerint ilyen üzeneteket kapott Dúró.

Az országgyűlési képviselőt az után kezdték el támadni, hogy az Izvesztyija című orosz lapnak arról beszélt, komoly kockázatot rejt magában Ukrajna esetleges NATO-tagsága, az ukránok csatlakozása a konfliktus szélesítése irányába tett újabb lépés lenne. A közlemény szerint a szélsőjobboldali párt nem támogatja, hogy Ukrajna az észak-atlanti szövetség tagja legyen, a Kárpátalján élő magyarok helyzete miatt sem.

A Mirotvorecen Dúrót azzal vádolják, hogy 

megsértette Ukrajna szuverenitását és területi integritását, ukránellenes propagandát terjesztett, valamint részt vett az Ukrajna elleni humanitárius agresszióban.

A 2014 óta működő oldalon Orbán Viktor miniszterelnök neve is szerepel, ő egy éve került fel a feketelistára. Arról nem tudni, hogy ő kap-e fenyegetéseket.

Nyitókép: Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 7-én. Fotó: MTI/Soós Lajos.

#Belföld#mi hazánk mozgalom#dúró dóra#feketelista#mirotvorec#ukrajna#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk