Belföld

Bencsik: Ma a feketék uralkodnak Dél-Afrikában, aminek a következményei rettenetesek

rtl.hurtl.hu

2023. május 2. 18:49

A Demokrata főszerkesztője arról beszélt, hogy a feketék voltak a migránsok Dél-Afrikában, ahol a nagyrészt holland, flamand és német származású bevándorlók „csodálatos kultúrát” építettek ki.

Bencsik András azok után, hogy melegek kivégzésén örvendezett, majd az ukránokat fasisztázta, ismét botrányos kijelentéseket tett. A 444 szerint arról beszélt a HírTV Napindító című műsorában, hogy a búrokat Dél-Afrikában nem szeretik, ma ugyanis „a feketék uralkodnak Dél-Afrikában, aminek a következményei rettenetesek”.

A kormányközeli újságíró annak kapcsán beszélt Dél-Afrikáról, hogy bemutatta a Lődd le a búrt! című könyvet, amely a Demokrata gondozásában jelenik meg magyar nyelven.

Bencsik a térség történelmét úgy foglalta össze, hogy a nagyrészt holland, flamand és német származású bevándorlók „csodálatos kultúrát” építettek ki az országban, amely „a huszadik század elejére vezető civilizáció volt”. Majd később szerinte jött egy fordulat, 

apartheidnek, megkülönböztetésnek nevezték azt a rendszert, hiszen jöttek folyamatosan a feketék Afrika középső részéről, a jólét vonzotta őket, és '94-ben, ha jól emlékszem, történt egy választás, ahol Nelson Mandela kiszabadult a börtönből, és a feketék vették át az irányítást.


És utána elindult egy kontra-apartheid, tehát ma a fehéreket üldözik, és ami a legfájdalmasabb, ezért adtuk ki ezt a könyvet, (...) van egy néger mozgalmi dal, aminek az a refrénje, hogy öljük meg a búrt” – mondta.

Szerinte ugyanez a folyamat fog lezajlani Nyugat-Európában, a migrációval odaáramlott egy csomó ember, akinek nincs tudásuk, eszközük és képességük a civilizáció működtetésére”, ez a rengeteg ember pedig „elmossa azt a fantasztikus kultúrát, amit az ősök megteremtettek”.

Arról nem beszélt, hogy a búrok holland ősei vajon migránsok voltak-e Afrikában.

Nyitókép: Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője nyilatkozik a Polgári Magyarországért Alapítvány kötsei rendezvénye előtt 2015. szeptember 5-én. MTI Fotó: Varga György.

#Belföld#bencsik andrás#dél-afrika#búrok#apartheid

Címlapról ajánljuk