Belföld

Polt Pétert megkérdezték a lombkoronasétányról, feljelentésnek fogta fel, és a NAV-nak küldte tovább az ügyet

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 2. 17:45

A legfőbb ügyész feljelentésként értékelte Vadai Ágnes írásbeli kérdését, a NAV-on múlik, hogy indul-e nyomozás a fideszes Filemon Mihály ellen.

Írásbeli kérdéssel fordult április 16-án Vadai Ágnes, a Demokratikus koalíció országgyűlési képviselője Polt Péter legfőbb ügyészhez. Az ellenzéki képviselő azt kérdezte:

Szabályos volt a nyírmártonfalvai lombkorona sétány uniós támogatásának felhasználása?

Vadai Ágnes az atlatszo.hu-n megjelent „Tarra vágták az erdőt az uniós támogatásból épült lombkorona sétány építése közben” című cikket idézte, amely szerint Nyírmártonfalva polgármestere, a fideszes Filemon Mihály kitermelte az erdőt a saját ültetvényén 60 milliós uniós támogatásból épített lombkoronasétány építése közben.

Filemon Mihály a lombkoronasétány-botrány kirobbanása után azt közölte, hogy senkinek semmi köze ahhoz, hogy mire költi az uniós támogatásokat. A bizarr építményhez vezető utat Filemon nemrég lezáratta, hogy ne tudják megközelíteni a katasztrófaturisták. 


A legfrissebb híradások szerint a polgármester kirúgással fenyegetett meg egy közmunkást, amiért a nő Facebookon nevető szmájlival merészelt reagálni egy lombkoronasétányos fotóra.

Polt Péter május 2-án válaszolt írásban Vadai Ágnesnek. Az ügyészség honlapján közzétett dokumentum szerint a legfőbb ügyész Vadai Ágnes kérdését tartalmilag feljelentésként értékelte, és azt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságának továbbította. A feljelentés elbírálásának eredményéről a nyomozó hatóság ad majd tájékoztatást.

Nyitókép: Facebook / Hadházy Ákos

#Belföld#nyírmátonfalva#lombkoronasétány#polt péter#vadai ágnes#feljelentés

Címlapról ajánljuk