Belföld

Musicalt ajándékoztak a jezsuiták Ferenc pápának

rtl.hurtl.hu

2023. április 29. 21:46

Több ajándékkal is meglepték szálláshelyén a pápát.

Magyar jezsuitákat fogadott az apostoli látogatásra Magyarországra érkezett Ferenc pápa szombaton kora este, szálláshelyén, az Apostoli Nunciatúrán, közölte a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának kommunikációs irodája az MTI-vel.

A hagyományok szerint a jezsuita Ferenc pápa minden alkalommal külön találkozik a helyi rendtársaival hivatalos látogatásain. Az esemény magántalálkozó, amelyen a pápa kötetlen, testvéri együttlét során ismerkedik meg rendtársaival, az adott provincia életével.

A jezsuiták több ajándékot adtak át az egyházfőnek. Kiemelkedik közülük a rendtartomány életéről Ferenc pápának készített képes kiadvány, benne lelkiségi, kulturális, társadalmi és szociális kezdeményezéseik bemutatásával. A Jezsuita Menekültszolgálat és a jezsuita arlói romamisszió egy-egy kézzel készített albumba rendezte tevékenységének legfontosabb pillanatait. Az ajándékok között volt az Ignác - A lelkek lovagja című jezsuita musical Erkel színházbeli előadásának felvétele, amelynek egyik betétdala lett a pápalátogatás himnusza.

A pápa a találkozón elhangzott beszédének összefoglalóját, a szokások szerint, várhatóan néhány hét múlva a Vatikán munkatársai közzé teszik.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

#Belföld#pápalátogatás#musical#ferenc pápa#látogatás

Címlapról ajánljuk