Belföld

Hónapok óta nem kapnak teljes fizetést a Honvédkórház dolgozói

rtl.hurtl.hu

2023. április 29. 18:09

Továbbra is csúszik a pótlékok kifizetése az orvosok és szakdolgozók részére.

Idén még nem kaptak teljes fizetést a Honvédkórház dolgozói, írja az ATV. A Magyar Orvosok Szakszervezete szerint a bérszámfejtés sem átlátható a kórháznál, ahol hónapok óta csúszik a pótlékok kifizetése az orvosok és szakdolgozók részére.

Az intézmény azt ígérte, hogy a következő kifizetések már egy összegben fognak történni. Először márciusban szóltak arról a hírek, hogy az intézmény néhány munkatársa nem kapott még fizetést 2023-ban.

„Én például kirívóan magas, több mint száz bérszámfejtési papírt kaptam erről a három hónapról, amit eddig kifizettek” – mondta Elek Norbert, a szakszervezet helyi csoportvezetője. Szerinte az intézményben háromezren dolgoznak, és csaknem mindenki érintett.

Hozzátette: „A műszakpótlékok, ügyeleti díjaknak a kifizetése sem történik még meg rendesen, tehát ez nem azt jelenti, hogy nem kapjuk a pénzeket, hanem azt, hogy nem tudjuk leellenőrizni pontosan, jól kaptuk-e”.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság még márciusban azt közölte, hogy kezelték a problémát, és senkit sem érhet hátrány. Most azt írták, hogy az észlelt számfejtési eltérések okát megvizsgálták és kijavították. Hozzátették, hogy a következő számfejtési periódusban az alapilletményeket, és a változó béreket is egy összegben fizetik ki.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#honvédkórház#fizetés#pótlék#elmaradás

Címlapról ajánljuk