Belföld

Így fogadta Ferenc pápa az RTL ajándékát

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 28. 10:50

Ferenc pápa átvette az RTL ajándékát, jelentette munkatársunk a repülőgép fedéleztéről, amivel péntek délelőtt Budapestre érkezett a katolikus egyház vezetője. 

„Nagyon örült neki. Rögtön felismerte, hogy ez a magyar korona. Egyébként emlékezett arra is, hogy 4 éve kapott tőlünk egy magyar futballmezt” – mondta tudósítónk, Hubai Antal, miután az RTL nevében ajándékkal kedveskedett a Magyarországra látogató pápának.

Riporterünk a vatikáni delegáció tagjaként pénteken a pápával együtt érkezett Rómából Budapestre, az RTL ajándékát még a repülőgépen átadta az egyházfőnek.


Mint arról az RTL Fókusz csütörtökön beszámolt, első magyar tévéstábként az RTL kísérhette el Ferenc pápát romániai és erdélyi útjára 2019-ben. Ferenc pápa akkor egy magyar válogatott futballmezt kapott ajándékba.

Az idei látogatás apropóján az RTL Kolodko Mihályt kérte fel, hogy készítse el Ferenc pápa ajándékát. A szobrászművész azt mondta, óriási megtiszteltetés számára, hogy a katolikus egyházfőnek faraghat egy alkotást. Kolodko a magyar államiság jelképét, Szent István király koronáját, illetve annak egy apró másolatát készítette el a pápának.

A pápa a repülőgépről a pápalátogatások hivatalos járművébe, egy „SCV 1” rendszámú fehér Fiat 500-as gépkocsiba ült és azzal indult Novák Katalinhoz. A pápa az autó utasülésén, a sofőr mellett utazik.

Nagyon örült Ferenc pápa az RTL ajándékának, a Kolodko Mihály által készített minikoronának
Fotó: RTL


Nyitókép: RTL

#Belföld#pápalátogatás#ferenc pápa#Kolodko Mihály#miniszobor#magyar korona#ma

Címlapról ajánljuk