Belföld

Exkluzív fotó Ferenc pápa repülőgépének fedélzetéről, amivel Budapestre érkezett a katolikus egyház feje

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 28. 8:46

A pápa az ITA Airways olasz légitársaság Airbus A320-as gépével indult útnak Rómából, és pár perccel tíz óra előtt landolt Ferihegyen.

Repülőgépre ült pénteken Ferenc pápa, aki háromnapos apostoli látogatásra indult Magyarországra. A Flightradar24 járatkövető adatai szerint a katolikus egyházfő repülőgépe (az ITA Airways olasz légitársaság Airbus A320-asa) 8 óra 22 perckor szállt föl Rómából.   

Frissítés: a szentatya repülőgépe 9 óra 53 perckor landolt Ferihegyen, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. 

A gépen ott utazott az RTL stábja is, kollégáinktól több képet is kaptunk indulás előtt.

Mint fenti nyitóképünkön is látszik, a pápa a gép első üléssorában a C1-es széken foglalt helyet.

A repülőgépen több tévéstáb is utazott:

Exkluzív fotó: felszállt Ferenc pápa repülőgépe, úton van Budapestre a katolikus egyház feje
Fotó: RTL

Így néz ki az ITA légitársaság pápalátogatásra kiadott füzete:

Exkluzív fotó: felszállt Ferenc pápa repülőgépe, úton van Budapestre a katolikus egyház feje
 

Ferenc pápát pénteken Novák Katalin köztársasági elnök fogadja majd a Sándor-palota előtti téren. Az ünnepélyes ceremónia után az egyházfő udvariassági látogatást tesz a Sándor-palotában az államfőnél, majd találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Ezután a Karmelita kolostorban állami hatóságok, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőinek részvételével tartanak találkozót. Az eseményen beszédet mond Ferenc pápa és Novák Katalin köztársasági elnök.

A pápa délután a budapesti Szent István-bazilikában találkozik a Magyar Katolikus Egyház képviselőivel, püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal.

Az eseményen Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke köszönti a katolikus egyházfőt, majd tanúságtételek hangzanak el. Ferenc pápa beszéde után közös imával és a Szentatya áldásával ér majd véget a várhatóan egyórás találkozó.

Ferenc pápa 2023. április 28-30-ai apostoli útjáról és a látogatásához kapcsolódó minden nyilvános eseményről beszámol az RTL is. 

Nyitókép: RTL

#Belföld#pápalátogatás#ferenc pápa#budapest

Címlapról ajánljuk