Belföld

A vasúti átjáróban állt meg a kecskeméti busz, a sofőr leszállt, bezárta az ajtókat, és jött a vonat

rtl.hurtl.hu

2023. április 28. 19:55

Az utasok kétségbeesve kiabáltak, hogy engedje ki őket. 

Kirúgtak egy buszsofőrt Kecskeméten, miután szerda reggel egy vasúti átjáróban állt meg az 1. számú vonalon menetrendszerűen közlekedő egyik autóbusszal, majd leszállt és bezárta az ajtókat – írta a baon.hu. Közben a sorompók lecsukódtak, és egy vonat közeledett az átkelő felé.

Az utasok könyörögtek, hogy nyissa ki az ajtót, hadd szálljanak le! Szerencsére a vonat megállt időben

– írta az egyik utas gyereke a baon.hu beszámolója szerint egy közösségi oldalon megjelent bejegyzésében az esetről.

A buszjáratot üzemelő INTER TAN-KER Zrt. közlése szerint a sofőr azért állt meg, mert egy terelőbója volt az úton, és azt akarta arrébb rakni, hogy elférjen a busszal. A bóját a cég közlése szerint a sofőr későn vette észre, akkor, amikor már az átjáróban volt, ahol útfelújítás zajlik.

A cég közölte, hogy miután a sorompó lecsúkódott, a sofőr visszament, kinyitotta az ajtókat és az utasok le tudtak szállni. Kiemelték, hogy senki sem sérült meg, és közlekedési baleset sem történt. 

Hozzátették, hogy kivizsgálták az esetet, és megállapították, hogy „azért következett be, mert a vasúti átjáró útszakaszán útfelújítási munkák zajlanak és ideiglenesen, a munka üteme szerinti folyamatos áthelyezéssel terelőbóják és táblák kerültek kihelyezésre.”

Ugyanakkor jelezték, hogy ez nem menti fel a felelősség alól a sofőrt, akit az eset után azonnal kirúgtak. Az esettel kapcsolatban a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedési Osztálya eljárást indított – írta a baon.hu.

Nyitókép: rtl.hu

#Belföld#vasúti átjáró#kecskemét#busz

Címlapról ajánljuk