Belföld

Rogán Antalék szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentene, ha a 444 munkatársa lefotózná a pápát

rtl.hurtl.hu

2023. április 27. 16:26

Nem kapott akkreditációt a korábban Szijjártó Péter jachtozását fotózó sajtós.

Nem kapta meg az akkreditációt a Rogán Antal alá tartozó Nemzeti Információs Központtól Németh Dániel, a 444 fotósa, aki korábban több oknyomozó anyagot is készített – például Szijjártó Péter jachtozását is ő kapta lencsevégre.

A lap fotósa a következő választ kapta az akkreditációs kérésre: „Kedves Vendégünk! A Nemzeti Információs Központ »Ferenc pápa Magyarországon, 2023« rendezvény Biztonsági Háttérellenőrzést Koordináló Rendszere jelzést kapott, hogy regisztrációjának elfogadása büntetőjogi, közbiztonsági vagy nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarországra nézve. Kérjük haladéktalanul vegye fel a kapcsolatát vezetőjével / szervezőkkel”.

A lap később azt a tájékoztatást kapta, hogy egy másik fotósukat hajlandóak lennének akkreditálni. Ám a 444 ezzel a lehetőséggel nem kívánt élni, „ugyanis véleményünk szerint a szerkesztőség döntésének kell lennie, hogy melyik újságírónk fotózhat vagy tudósíthat egy rendezvényről”. A lap emlékeztet, hogy Németh Dánielt a Pegasussal is lehallgatták.

Nyitókép: Antonio Masiello/Getty Images

#Belföld#444#fotós#ferenc pápa#látogatás#rogán antal#nemzetbiztonság

Címlapról ajánljuk