Belföld

„Vége a finomkodásnak” – Hadházyt a lábánál és nyakánál fogva rángatták le a kordonról a készenléti rendőrök

rtl.hurtl.hu

2023. április 25. 8:48

Majd kerítéshez szorították, ahol egyszer csak a földön terült el. 

A rendszer elkezdett nagyon durván reagálni, és ennek nagyon rossz vége is lehet

írta Facebok-oldalán Hadházy Ákos, aki egy videót tett közzé arról, hogyan szedték le a Készenléti Rendőrség tagjai a Karmelita kolostornál lévő kordonról.


Ahogy arról hétfőn az rtl.hu beszámolt, a Momentum már negyedszerre futott neki a kordonbontásnak, ezúttal nagyjából tízen érkeztek meg az épület elé. Hadházyék a pedagógustüntetéshez kapcsolódóan demonstráltak újra, ám a rendőrség közbelépett, és végül négy rendőr cipelte el a helyszínről a politikust.

A Hadházy Ákos Facebook-oldalán közzétett videón látni azt, az RTL Híradó kamerái által is megörökített pillanatot, amikor a rendőrök leráncigálják a kordonról az abba kapaszkodó parlamenti képviselőt.


A videón látni azt is, hogy utána a rendőrök egy kerítéshez szorítják Hadházyt, majd többen körbeveszik, úgy, hogy a képviselőt alig lehet látni. Majd Hadházy egyszercsak a földön terül el.


Hadházy kijelentette:

Egy normális országban ez önmagában is elég lenne ahhoz, hogy minimum a belügyminiszter és a rendőrfőkapitány lemondásra kényszerüljön. 

A képviselő hozzátette:

 A Színház utcában azonban hétfőn valami megváltozott, vége a finomkodásnak, a rendszer megmutatta igazi arcát, amikor könnygázt fújt tüntető diákokra és tanárokra, egy törvénytelenül felállított kerítés védelmében. 


Nyitókép: Hadházy Ákos / Facebook

#Belföld#hadházy ákos#kordon#kordonbontás#Készenléti Rendőrség

Címlapról ajánljuk