Belföld

Ezeken a plakátokon szembesítik a pápa gondolataival a pápalátogatásra Budapestre érkezőket

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 24. 13:13

Mindenki elolvashatja, mit gondol a katolikus egyházfő a melegekről, az ukrajnai háborúról, a hírhamisításról vagy a keresztény nemzeti populizmusról.

Olvasói adakozásból és médiatámogatással plakátkampányt indított a Szemlélek nevű oldal Ferenc pápa budapesti látogatására időzítve. A katolikus egyházfő pénteken érkezik a magyar fővárosba, ahol egyebek mellett vasárnap misét tart a Kossuth téren, amire tömegmegmozdulást hirdetett Bayer Zsolt, Fideszes publicista – utóbb tagadva, hogy békemenetet szervezett volna.

A pápalátogatásra várhatóan több százezeren érkeznek majd Budapestre, ezt kihasználva öt olyan citylight plakátot készíttetett a Szemlélek, amin Ferenc pápától származó idézetek olvashatók a következő öt témakörben:

  • az Ukrajna elleni orosz agresszió,
  • a keresztény nemzeti populizmus,
  • a homoszexualitás elfogadása,
  • a hírhamisítás és tudatos médiamanipuláció,
  • az egyház küldetése.

A Szemlélek szerint azért van szükség a plakátkampányra, mert a pápalátogatás örömét

beárnyékolják olyan megszólalások, amelyek mintha előre irányítani próbálnák az egyházfő várható üzeneteit, ki akarnák használni saját céljaikra ezt a nagyon szép programot.

A Szemlélek készítői hiszik, hogy a pápa nem politikai és egyéb érdekek miatt, hanem lelkipásztori céllal érkezik Magyarországra, és 

nem egy belterjes körhöz, hanem az egész nemzethez kíván szólni.

Éppen ezért öt olyan területet választottak ki, „amelyek kapcsán nagyon fontos szerintünk hidat építeni a különböző társadalmi csoportok, akár véleménybuborékok között is”.

Ezeket a témákat óriásplakátokon és citylight felületeken, internetes hirdetésekben, médiamegjelenésekben népszerűsítik.

#Belföld#pápalátogatás#ferenc pápa#szemlélek#plakátkampány

Címlapról ajánljuk