Belföld

Békemenetet hirdetett Bayer Zsolt a pápalátogatásra

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 24. 7:10

A „demens vénemberezés” után hat, az „argentin libsizés” után öt évvel Bayer Zsolt tömegrendezvénnyel készül az egyházfő fogadására.

Arra szeretném kérni a nézőinket (...), a békemenet résztvevőit, hogy harmincadikán délelőtt jöjjenek el a Kossuth térre, Ferenc pápa szentmiséjére. Legyen ez egy békemenet. Legyünk rettenetesen sokan. Higgyék el, hogy nemcsak lelkileg lesz ez fontos, hanem ennek politikai üzenete is lenne

– ezekkel a szavakkal jelentette be vasárnap este a HírTV Sajtóklub című műsor nyitásaként Bayer Zsolt, fideszes publicista, hogy újabb békemenetet tartanak Budapesten, vette észre a Telex. Bayer elmondta azt is, hogy az utóbbi hetekben, hónapokban sokan keresték őket, hogy „mikor tartunk békemenetet, mert elviselhetetlen mindaz, ami történik velünk szemben, akár a szeretve tisztelt szövetségeseinket nézzük, akár a hazai ellenzéket”.

Harmincadika délelőtt legyen egy igazi békemenet a Kossuth téren, várjuk szeretettel önöket

– fogalmazott a Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa, aki szűk hat évvel ezelőtt azt írta blogján, hogy

a pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember

– arra reagálva, hogy a katolikus egyházfő úgy nyilatkozott, hogy helytelen az iszlámot a terrorizmussal azonosítani.

Egy évvel később Bayer „migráns hátterűnek”, „argentin libsinek” és „derék liberális, genderben hívő marhának” nevezte Ferenc pápát a miskolci tévé egyik adásában.


Amikor 2021-ben felmerült, hogy Ferenc pápa nem akar Orbán Viktorral találkozni a Budapesten 2021. szeptember 5-12. között rendezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséje előtt, Bencsik András, a Sajtóklub állandó résztvevője, a békemenetek egyik szervezője azt mondta, hogy a katolikus egyházfő keresztényellenes magatartást folytat.

Ferenc pápa április 28. és 30. között látogat Budapestre. Pénteken találkozik Orbán Viktorral és Novák Katalinnal, szombaton a Papp László Sportarénában találkozik a hívőkkel, 30-án szentmisét tart a Kossuth téren.

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#bayer zsolt#fidesz#békemenet#ferenc pápa

Címlapról ajánljuk