Belföld

Kiss-Rigó László szerint a pápa rájött, hogy félrevezették Magyarországot illetően

rtl.hurtl.hu

2023. április 22. 13:51

A püspök úgy gondolja, hogy Európa nyugati felén a józan ész egyszerűen megszűnt létezni. 

A pápa felismerte, hogy sok tekintetben kicsit félrevezették Magyarországot illetően, és most visszatér, meglátogatja a magyarországi keresztényeket, katolikusokat – mondta Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár podcastjában.

Ferenc pápa két éven belül másodszor látogatja meg a magyarországi keresztényeket, katolikusokat. 

Ez megerősítése azon munkánknak, melynek célja, hogy keresztényként éljünk, hogy a jelenlegi társadalomban is tanúságot adjunk hitünknek és dolgozzunk érte

– hangsúlyozta a beszélgetésben a püspök. Hozzátette: különösen biztatásnak érzik ezt azon erőfeszítéseik megerősítésében, amelyek célja, hogy képviseljék és megvédjék a keresztény értékeket, melyek valójában nemcsak keresztény értékek, hanem egyben európai értékek is.

Kovács Zoltán szerint Magyarország több mint egy évtizede áll a kritikák középpontjában amiatt, hogy a kereszténységről beszél, hangsúlyozza, hogy az európai értékek ezeréves keresztény értékeken, struktúrákon alapulnak. Azt mondta: az EU alapítói is kimondták, kereszténység nélkül Európa nem létezhet.

Kiss-Rigó László szerint Európa nyugati felében éppen azok, akik büszkén azt mondják magukról, hogy a demokrácia legmagasabb szintjén élnek, paradox módon a nihilizmus ideológiai diktatúrájává változtatták társadalmaikat, és ennek egyértelműen az lesz a vége, hogy feladják identitásukat, és mindez önpusztításhoz, társadalmi öngyilkossághoz vezet. 

Úgy tűnik, hogy sokan nem fogják ezt fel. Úgy tűnik, hogy a józan ész egyszerűen megszűnt létezni e társadalmakban

– mondta.

A püspök szerint a pápa útja elsősorban pásztori látogatás, azért jön, hogy meglátogassa a Magyarországon élő keresztényeket, katolikusokat, és biztassa, megerősítse őket hitükben, ugyanakkor állami látogatás is, amely lehetőséget teremt arra, hogy a pápa értékekről közvetítsen üzenetet.

Ferenc pápa április 28. és 30. között tesz apostoli látogatást Magyarországon.

Nyitókép: Rosta Tibor/MTI

#Belföld#Kiss-Rigó László#pápalátogatás#magyarország

Címlapról ajánljuk