Belföld

A hatóságokat látszólag nem érdekli, mi lett a korrupcióval szerzett végrehajtói irodák profitjával

rtl.hurtl.hu

2023. április 21. 7:06

Volt, aki az irodájából 178 millió forintot vett fel, miközben azt állította: autóalkatrész-kiszállítóként dolgozik.

A Schadl-ügyben érintett végrehajtók pénzügyeiről ír a 24.hu. A lap több végrehajtó körüli gyanús pénzmozgásokról számol be, ezek a tranzakciók pedig látszólag egyáltalán nem zavarják a hatóságokat.

Az állítólagos kenőpénz, amit összességében kifizettek a vád szerint Schadlnek, levonása után is marad még 1,4 milliárd összesített profit az érintett végrehajtóknál. Ők javarészt elismerték bűnösségüket, így felfüggesztett börtönre és milliós pénzbüntetésre számíthatnak. Ezt elvileg nem okoz majd gondot kifizetni nekik, de az ügyben tett vallomások alapján egyáltalán nem biztos, hogy a végrehajtói irodákból származó profit végül náluk landolt. 

Sz. B. hetedrendű vádlott a Fővárosi Törvényszéken elmondta, hogy autóalkatrész-kiszállítóként dolgozik. A férfi több mint 190 millió forintot adott Schadl Györgynek, az irodája négy év alatt 669 millió forint profitot termelt. Ebből az összegből 180 millió forintot tudott kivenni Sz. B., pedig akkor már borult a Schadl-ügy, a végrehajtói kar elnöke pedig fél éve börtönben volt. Hasonló volt a helyzet a kilencedrendű vádlottnál, F. M.-nél is, aki 197 millió forintot adott Schadlnek.

Azért vállaltam be, hogy javítsak az anyagi helyzetemen, de bebizonyosodott, hogy nem javította, hanem sokkal rosszabb helyzetbe kerültem.

– idézi a lap F. M. vallomását.

A kilencedrendű vádlott irodája három év alatt 434 millió forint profitot hozott össze, ez az összeg kétszer annyi, mint amennyit Schadlnak fizetett a vallomása szerint. 

A 24.hu megkereste az érintett végrehajtókat, de nem kívántak nyilatkozni a lapnak. Egyelőre azt sem tudni, hogy mi lett azzal a profittal, amit azok a végrehajtói irodák termeltek, amelyek végrehajtói érintettek a Schadl-Völner-ügyben.

Nyitókép: RTL

#Belföld#schadl-ügy#schadl györgy#végrehajtó#végrehajtói kar

Címlapról ajánljuk