Belföld

Karácsony Gergely: Három év alatt 227 milliárdot vont el a kormány Budapesttől

rtl.hurtl.hu

2023. április 21. 9:22

„Megmondom, hol van ez a pénz: a Vodafone-ban, Tiborcz István tőkealapjaiban és a propagandamédia működtetésében”, írta a főpolgármester.

Hallom, hogy a kormány rajtunk keresi Tarlós itt hagyott pénzét. Megmondom, hol van ez a pénz: a Vodafone-ban, Tiborcz István tőkealapjaiban és a propagandamédia működtetésében.

írja Karácsony Gergely a Facebookon.

A főpolgármester szerint az elmúlt évek kormányzati elvonásai egy az egyben elvitték ezeket a pénzeket, sőt, még többet is. Karácsony egy ábrát is csatolt, amely kapcsán azt írja, hogy ha csak a képen látható három tételt összeadjuk, akkor is látható, hogy az extra terhek bőven meghaladják még a kormányoldal által hangoztatott összeget is: 227 milliárd elvonás 3 év alatt.


A főpolgármester ezzel arra a kormánypárti álláspontra reagál, amely szerint felelőtlen gazdálkodás vezetett oda, hogy Budapestnek elfogyott a pénze. Karácsony hozzáteszi: ehhez jönnek még a válságok „valódi” hatásai, a bevételek kiesése és a koronavírus, a menekültválság és az energiaválság miatti kiadások növekedése.

Nyitókép: Soós Lajos / MTI

#Belföld#karácsony gergely#budapest#főváros#kormányzat

Címlapról ajánljuk