Belföld

Halálra dicsérte Orbán Viktor nagy amerikai rajongója Orbán Balázst

rtl.hurtl.hu

2023. április 20. 16:54

Tucker Carlson készített interjút a miniszterelnök politikai igazgatójával Amerikában.

Orbán Balázs miután előadást tartott a New York-i Fiatal Republikánusok Klubjának, folytatta „amerikai turnéját” és szerdán interjút adott Orbán Viktor nagy csodálójának, Tucker Carlsonnak.

A Fox News műsorvezetője finoman szólva sem izzasztotta meg nagyon a magyar miniszterelnök politikai igazgatóját, akit úgy mutatott be, hogy

az egyik legokosabb ember, akivel politikáról lehet beszélni.

A beszélgetés témája az Orbán-kormány gyermekvédelmi politikája volt. A Telex szerint azt mondta Orbán Balázs, hogy két éve látták, hogy viharként érkezik az LMBTQ-propaganda a médián és civil szervezeteken keresztül Magyarországra, azon belül pedig az iskolákba, ugyanakkor a magyarban nincs olyan szó hogy woke és nem is értették mi az. Sőt, azt mondta,

azt hitték az emberek, hogy a Vogue nevű újságról beszélnek.

(Amúgy Amerikában régóta használt kifejezés, általában a társadalmi éberség, tudatosság fenntartására, leegyszerűsítve a rasszizmus és társadalmi megkülönböztetés ellen használták a fogalmat. Már kapott egy egészen eltérő jelentést is, miután a politikai jobboldal pejoratívan, gúnyosan kezdte használni a modern, progresszív – általában baloldali – mozgalmakra és ideológiákra. Hogy Orbán Balázs mire akart utalni a tréfásnak szánt kiszólással, azt csak ő tudja.)

Beszélt a gyermekvédelminek hívott népszavazásról is. Úgy vélte, amiatt támadta meg Magyarországot Brüsszel. 

Utána egy politikai arc poeticát is bedobott. Azt mondta, azért nem adják fel, mert az emberek támogatják őket és ezt várják el tőlük.


Carlson az interjú után úgy búcsúzott el: „Orbán Balázs az egyik utolsó nyugati demokráciából, Magyarországról”.

Nyitókép: Twitter/Orbán Balázs

#Belföld#orbán balázs#Tucker Carlson#interjú#gyermekvédelmi#népszavazás

Címlapról ajánljuk