Belföld

Hatalmas bozótvágó kést tartott a kocsiban Baumann Péter főtörzsőrmester kigyúrt gyilkosa – fotón a fegyver és Sz. Szilárd

rtl.hurtl.hu

2023. április 20. 7:13

Sz. Szilárd állítólag mindhárom rendőrrel végezni akart. 

A Blikk birtokába került egy fotó, amin a szolgálatteljesítés közben halálra késelt Baumann Péter főtörzsőrmester gyilkosának autója látszik belülről. 

A jármű hátsó ülésén egy machete hevert.

A lap emlékeztet rá: Sz. Szilárd az ámokfutása után az autója felé sietett, ám a rendőrök megakadályozták, hogy eljusson oda. 

Mint arról beszámoltunk, január 13-án Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját késsel halálra sebezte egy őrjöngő férfi, aki ellen egy társasházban intézkedtek Budapest XI. kerületében. A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves.

A késes támadót később a rendőrök lábon lőtték.

A gyanúsított jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben van. Az, hogy végül itt marad, vagy börtönben kell letöltenie a büntetését, nagy mértékben az őt vizsgáló, kirendelt elmeorvos szakértő megállapításain múlik, írja a Blikk.

 

Nyitókép: Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. – Fotó: Máthé Zoltán / Máthé Zoltán

#Belföld#baumann péter#machete#rendőrgyilkosság#rendőrgyilkos#ámokfutás

Címlapról ajánljuk