Belföld

Eljárást indított a médiatanács, mert Bencsik András a melegek kivégzésén örvendezett a Hír TV-ben

rtl.hurtl.hu

2023. április 20. 18:37

A Hír TV szolgáltatója ellen indít eljárást az NMHH médiatanácsa, mert a Demokrata főszerkesztője által elmondottak felvethetik a kirekesztés gyanúját is.

Sértheti az emberi méltósághoz való jogot és a kirekesztés gyanúját is felveti a Sajtóklub március 26-án sugárzott adásának egy részlete a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa szerint, a testület ezért hatósági eljárást indított a Hír TV szolgáltatója ellen – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága csütörtökön.

Az ominózus műsorban Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője úgy vezetett fel egy homofób hírt, hogy „Van egy jó hírem is, ha megengeditek”. 

Mint mondta, Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik.

Hozzátette: „100 százalékos egyetértéssel hozta meg ezt az ugandai parlament, amiben az a gyönyörű, hogy ez egy jelzés. (…) Ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi.”

A médiatanács állampolgári bejelentések alapján vizsgálta a Sajtóklubban elhangzottakat.

Nyitókép: A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkező Bencsik András. Fotó: MTI/Máthé Zoltán.

#Belföld#nmhh#médiatanács#bencsik andrás#melegek#homofób#hír tv

Címlapról ajánljuk