Belföld

Videón, ahogy az apa a 4 éves fiát közúton engedi motorozni Egerben

rtl.hurtl.hu

2023. április 20. 12:59

Az egri férfi ellen vádat emeltek, de az eljárást egy évre felfüggesztették.

Az Egri Járási Ügyészség a büntetőeljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről határozott azzal a férfival szemben, aki Eger egyik utcájában engedte a kiskorú gyermekének, hogy motort vezessen, közölte az Ügyészség.

A férfi még 2020 tavaszán Eger egy csendes utcájában egy 50 köbcentiméteres, benzinmotoros kerékpárt adott a fiának azért, hogy a gyermek azzal az úton közlekedjen. A gyerek a motorozás során védőfelszerelést és becsatolt bukósisakot viselt, baleset pedig nem történt.

A fiú mögött végig ott volt az apja egy másik motorkerékpárral.

Az ügyészség honlapja megjegyzi, hogy a kiskorú által vezetett jármű segédmotor-kerékpárnak minősül, ami egyébként éppen kisgyermekek részére készült azért, hogy a motorkerékpár vezetésében jártasságot szerezhessenek.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a közúton is vezethetik, mert a négyéves gyermek a forgalomban történő részvételre – a gépjármű közúton történő vezetésére – koránál fogva nem alkalmas. Így az apa azzal, hogy gépi meghajtású jármű vezetését a közúton arra alkalmatlan személynek engedte át, elkövette a járművezetés tiltott átengedésének vétségét.

– olvasható az ügyészségi állásfoglalásban.

Az Egri Járási Ügyészség a feltételes ügyészi felfüggesztés időtartamát egy évben állapította meg. Ha ez eredményesen telik el, a gyanúsítottal szemben az eljárást az ügyészség megszünteti.

Íme az esetről készült felvétel:

 

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége / Facebook

#Belföld#apa#4 éves#fia#közút#motor#eger#Videó#vádemelés

Címlapról ajánljuk