Belföld

Kilépett a Fideszből Simonka György békési ellenfele

rtl.hurtl.hu

2023. április 15. 20:11

A politikus azzal indokolta a pártból való kilépést, hogy nem kíván asszisztálni olyan döntésekhez, amelyek egyéni érdekeket szolgálnak.

Kilépett a Fideszből Medgyesegyháza volt polgármestere, Ruck Márton – mindezt a politikus Facebook-oldalán közölte szombaton.

A posztban Ruck úgy fogalmazott, „a döntés szabadsága mindenkit megillet! Ezzel a szabadsággal éltem a tegnapi napon, amikor hivatalosan bejelentettem, hogy lemondok a helyi Fidesz-csoport elnöki tisztségéből, és kilépek a Fideszből.”


Azt is hozzátette, hogy nem kíván asszisztálni olyan döntésekhez, amelyek egyéni érdekeket szolgálnak, és szembefordíthatják egymással a polgártársait. „Teszem ezt azért, mert itt születtem, itt élek, és nekem mindig Medgyesegyháza lesz az első!” – írta.

A Telex arra emlékeztetett, hogy korábban Ruck volt az, aki a medgyesegyházi Fidesz-csoport elnökeként kezdeményezte a térség egykori országgyűlési képviselőjének, Simonka Györgynek a kizárását a pártból. Mint ismert, Simonka ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat.

Nyitókép: Ruck Márton. Fotó: Facebook/Ruck Márton.

#Belföld#simonka györgy#Ruck Márton#fidesz#kilépés#medgyesháza

Címlapról ajánljuk