Belföld

Balatonbogláron is épül egy lombkoronasétány, közvetlenül a Gömbkilátó mellé húzzák fel

rtl.hurtl.hu

2023. április 15. 21:02

Tíz méter magasan és 500 méter hosszan fog kígyózni a sétány. A vége kilátóként fog üzemelni, noha pont egy kilátó mellé építik.

Újabb lombkoronaösvény épül az országban, ezúttal Balatonbogláron, a Várdombon a Gömbkilátó mellé húznak fel egyet – írja az ATV.

A cikk szerint a beruházás a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatából valósul meg, és félmilliárd forintba kerül. Mészáros Miklós, a település polgármestere elmondta, 500 méter hosszan fog végigfutni az ösvény a domb keleti és nyugati gerincén.

A fák lombkoronájában, 10 méteres magasságban fog húzódni az ösvény, míg a keleti részen egy kilátóponton végződik. A tervek szerint már a nyár elejétől már látogatható lesz az új turisztikai attrakció.

Az elmúlt időszakban több lombkoronasétány is épült az országban. Nyírmártonfalván a falu fideszes polgármestere jelentős uniós támogatást nyert, hogy magánerdejében lombkoronasétány épüljön, ám az összes fát kivágták körülötte.

Onnan nem messze Nyíradonyban erdei kirándulóhely és lombkorona-ösvény létesítésére Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés fideszes alelnöke 61 millió forintot kapott. Tasó László fideszes országgyűlési képviselő pedig ugyanilyen célra 64 millió forinthoz jutott 2021-ben. 

A Házon kívül stábja a napokban Litkai Gergely humoristával be is járta ezeket:

Nyitókép: RTL

#Belföld#lombkoronasétány#balatonboglár#kilátó#Gömbkilátó

Címlapról ajánljuk