Belföld

A Hauer Cukrászda helyén hamarosan nyíló fitneszterem tulaja sem örül a cukrászda bezárásának

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 14. 17:19

Reagált Karácsony Gergely főpolgármester pénteki posztjára Csarnai Csaba, aki szerint a háromszintes komplexum hiánypótló színfolt lesz a Blahánál.

Karácsony Gergely péntek délelőtt egy Facebookos posztban azon szomorkodott, hogy a rendszerváltás előtti évtizedek elhibázott, autócentrikus városfejlesztési tervei miatt „a város értékes útjai autópályaként működnek”, aminek szerinte a sok közül egyik tünete, hogy konditerem nyílik „a legendás Hauer Cukrászda” helyén.

A főpolgármester arról írt ezzel kapcsolatban, hogy a városvezetés szeretné „ezt a pusztító folyamatot” megfordítani a budapesti sugárutak újjáélesztésével. „A város csak így lehet élhető és élvezhető tere a mindennapjainknak. Meg kell csinálnunk mindannyiunk érdekében. És ha így lesz, biztos vagyok benne, hogy a Hauer is újjáéled majd” – fogalmazott Karácsony, hozzátéve, hogy „Természetesen szükség van konditermekre is, azonban nem mehetünk el szó nélkül a város történelmi vendéglátóhelyeinek pusztulása mellett.”

Péntek délután közleményben reagált Karácsony Gergely főpolgármester posztjára Csarnai Csaba, a 4% Fitness tulajdonosa.

Senki sem örül annak, ha egy olyan jelentős hely, mint a Hauer Cukrászda bezár. Személy szerint is sajnálom, hogy így történt. A bezárásra – tudomásom szerint – azért került sor, mert nem tudott nyereségesen üzemelni a vállalkozás. Más cukrászda koncepció fel sem merült az ingatlan tulajdonosa részéről. Tudomásunk szerint kínai étterem lett volna a másik opció

– írta Csarnai Csaba.


A közlemény szerint a többszintes ingatlant egy, a 4% Fitness GYM-be járó vendég vásárolta meg, aki az egész területet hasznosítani kívánta, így került sor arra, hogy azt a 4% Fitness kibérelje.

A 4% Fitness Candy elnevezéssel szeretnénk tiszteletünket kifejezni a Hauer cukrászda emlékének, és igen, a designban ezt szeretnénk majd meg is jeleníteni

– osztotta meg a közeljövőre vonatkozó terveit a nyilvánossággal Csarnai Csaba, aki szerint a háromszintes komplexum hiánypótló színfolt lesz, és a sportolni vágyók megfizethető edzőteremhez juthatnak majd általa a Blaha Lujza térnél. Az edzőterem megnyitásával várhatóan 50-80 munkahelyet teremt alkalmazottak és személyi edzők számára, zárta közleményét Csarnai Csaba.

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

#Belföld#budapest#hauer cukrászda#fitness#konditerem#karácsony gergely#blaha lujza tér#rákóczi út#városfejlesztés

Címlapról ajánljuk