Belföld

Szijjártóval jachtozott, a plakátrongálók tagja lehetett Benkő Szilárd, aki 280 milliót kapott a külügy háttérintézményétől

rtl.hurtl.hu

2023. április 13. 9:11

A plakátrongáló Benkő együtt utazott a miniszterrel a Lady MRD nevű jacht fedélzetén.

Benkő Szilárd, Szijjártó Péter egykori kabinetfőnöke és futsalos csapattársa is tagja volt annak a plakátrongáló csapatnak, amely 2018 tavaszán, a választási kampány hajrájában megrongálta a Jobbik óriásplakátjait, írja a Direkt36.

Az oknyomozó portál emlékeztet rá: a plakátjaikat őrző jobbikosok rajtakapták a plakátrongálókat, a kezdődő verekedésnek rendőrök vetettek véget.

Benkő olyannyira közel állt a külügyminiszterhez, hogy az elhíresült horvátországi jachtos nyaralására is elkísérte Szijjártót, jegyzi meg a portál. 

Mint írják, a sokáig a külügyben dolgozó Benkő egyik cége 2020-ban közel 300 millió forintos támogatást kapott a minisztérium egyik háttérintézményétől. Ez ugyanabban az évben történt, amikor Benkő együtt utazott a miniszterrel a Lady MRD nevű jacht fedélzetén.

A Direkt36 birtokába került bírósági ítélet és nyomozati iratok szerint a 2018-as éjszakai plakátrongáló akcióban részt vett Szikora Levente, Benkő és Szijjártó egykori futsalos csapattársa, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöki tanácsadója is. A csapat tagja volt még többek között a Szijjártó vezette külügy egyik korábbi helyettes államtitkárának, volt magyar nagykövetnek a fia is.

Mint írják, egy másik fideszes csoport is akciózott aznap este, ennek Benkő Szilárd korábbi üzlettársa is tagja volt.  

Mindkét csapat a Margit körúton találkozott az akció előtt, az egyik résztvevő azt vallotta, hogy egy irodában kaptak utasításokat és festékszórókat a rongáláshoz. Az iroda abban az épületben volt, ahol Benkő egyik cégének irodája van, és jelenleg Szijjártó Péter feleségének az alapítványa is itt működik.

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

#Belföld#benkő szilárd#szijjártó péter#plakátrongálás#fidesz#külügyminisztérium#JACHT

Címlapról ajánljuk