Belföld

A Normafán is lombkoronasétány épül, egyelőre egy „téliesített” betonszerkezet van csak meg belőle

rtl.hurtl.hu

2023. április 12. 7:46

A beruházás elakadt, a betonépítményre viszont költenek: téliesítették és közpénzért őriztetik. 

„Bár a mi Normafához tervezett lombkorona sétányunk (még) nem olyan híres, mint a nyírmártonfalvi, erről is nagyon szép fotókat lehet készíteni” – kezdi Facebook-bejegyzését a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) XII. kerületi szervezete.

Felidézik, hogy itt, miután nekiálltak a hozzá tartozó fejépület építésének, illetve elhelyezték a földben „a lombkorona sétány Stonhenge-szerű alapjait”, a beruházás elakadt, mert még sincs rá pénz és Lázár János listáján is a felülvizsgálandó körbe került.

Ezért lassan egy éve így mutat és bár szerencsére azért lehet rá költeni, hiszen téliesíteni kellett a félkész betonépületet és persze őriztetjük is, de a 2023-as költségvetésben egész pontosan nulla forintot terveztek a projekt folytatására

– írják, hozzátéve: ez most egy darabig ilyen lesz.

Jó hír viszont, hogy a természet elkezdte visszahódítani a területet és pár vaddisznó már be is költözött az erdőbe frappánsan illeszkedő betoncuccba

– zárták bejegyzésüket, vélhetően a graffitikre célozva.


Mint arról az rtl.hu is beszámolt, Nyíradonyban egy településen belül két fideszes politikus is pályázott lombkoronasétány építésére, és nyertek is. Az egyik tulajdonosa, Tasó László fideszes képviselő az RTL Híradónak elmondta, a pályázati kiírásban nem szerepelt, hogy egy településről csak egyvalaki pályázhat ilyen projektre.


Az ügy előzménye Filemon Mihály nyírmártonfalvai polgármester lomb nélküli lombkorona ösvénye, amely 60 millió forint uniós támogatásból valósult meg. A polgármester szerint Brüsszel miatt kellett tarra vágni a sétány körüli erdőt, mert még nem érkezett meg a pénz, „és valamiből finanszírozni kellett a beruházást.”

A Házon kívül stábja fel is mászott körbenézni az egyik lombkoronasétányra. Fentről még döbbenetesebb a kép:


Nyitókép: MKKP BP XII. kerület / Budapest

#Belföld#normafa#lombkoronasétány#XII. kerület#mkkp

Címlapról ajánljuk