Belföld

„Fürdősapkát” vetne ki a strandbelépőkre az MSZP

rtl.hurtl.hu

2023. április 12. 14:47

Szerintük az irreálisan magas árak sok család nyaralását ellehetetlenítik.

600 forintban kellene maximálni a strandbelépők árát a természetes tavak mellett – mondta napirend előtti felszólalásában Molnár Zsolt. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint sokak nyaralását ellehetetlenítik az irreálisan magas strandbelépő-árak.

Mint a Népszava írja, a hatósági ár az MSZP elképzelése szerint a köztulajdonban lévő, állami vagy önkormányzati fenntartású, természetes tavak melletti strandokra vonatkozna. Molnár állítása szerint pártja felmérést készített, abból derült ki, hogy 600 forintos felnőtt jegyár mellett biztosítható egy strand működtetése. Ennek bevezetésére a kormánynak minden lehetősége megvan a képviselő szerint, rendeleti úton is megoldhatják.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt válaszolta a felvetésre, hogy a szocialisták nyitott ajtón kopogtattak akkor is, amikor azt követelték, hogy legyenek ingyenes strandok a Balaton körül, mert jelentős részük ingyenes volt eddig is. Amelyik pedig nem szabadstrand, az jelentős részben önkormányzati fenntartású, tehát nem a kormánynak van ráhatása arra, hogyan alakulnak a költségek, illetve a belépőjegyek – közölte.

Nyitókép: MTI/Varga György

#Belföld#strand#belépő#ársapka#mszp#molnár zsolt#parlament

Címlapról ajánljuk