Belföld

Mostantól azzal lesz tele a YouTube, hogy Brüsszel belesodorna minket a háborúba és ez világháborúhoz is vezethet

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 11. 19:06

Új Brüsszelellenes reklámmal jelentkezett Magyarország kormánya a legnépszerűbb videómegosztón.

Békét és biztonságot akarunk! címmel új kormányzati reklámot láthatnak a YouTube magyar felhasználói a lejátszani kívánt videók előtt. A négy nappal ezelőtt terjeszteni kezdett 25 másodperces szpot elején az alábbiak hangzanak el, miközben háborús képsorok pörögnek:

Brüsszel belesodorna minket a háborúba. Az Európai Parlament fegyvereket, harckocsikat, vadászgépeket és rakétarendszereket küldene a frontra. Ez világháborúhoz is vezethet.

A folytatásban a magyar ellenzékre terelődik a szó, Gyurcsány Ferencet, majd vele szembeállítva Orbán Viktort mutatva:

Magyarországon is vannak olyan politikusok, akik támogatják a fegyverküldést. De a kormány nem akarja, hogy Magyarország belesodródjon a háborúba.

A videó a békekötést szimbolizáló kézfogást, a háttérben orosz illetve ukrán zászlót mutatva zárul:

Csak az azonnali tűzszünet jelenti a megoldást. Békét és biztonságot akarunk!

2023 elején Donald Trump, pár hónap késéssel pedig Orbán Viktor kezdett el arról beszélni, hogy közel állunk a harmadik világháború kitöréséhez. Az erről szóló narratíva azóta egyre több kormánypárti megszólalásban jelenik meg. 

Hunyadi Bulcsú, a Political Capital vezető elemzője az rtl.hu-nak korábban azt nyilatkozta, hogy a kormánypárt nemcsak szlogeneket, hanem komplett témákat kölcsönöz az amerikai populista jobboldaltól. Brüsszel, Soros György, a menekültek vagy a melegek után a harmadik világháború lehet az új veszélyforrás, amitől Orbán Viktor „megvédi” Magyarországot.

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#propaganda#magyar kormány#reklám#brüsszel#harmadik világháború#orosz-ukrán háború#orbán viktor

Címlapról ajánljuk