Belföld

Rogán Schadlről: Nem ismertem és a jövőben sem fogom megismerni

rtl.hurtl.hu

2023. április 11. 18:02

De akkor ki a nyomozati anyagokban újra és újra felbukkanó „Tóni”?

Schadl Györgyről, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar börtönben ülő elnökéről kérdezte Jámbor András a parlament plenáris ülésén Rogán Antalt.

Ki az a Tóni a Schadl-ügy irataiban?

– tette fel a kérdést a Párbeszéd képviselője, ugyanis az büntetőügy nyomozati anyagaiban több helyen is előkerül Tóni, Barbara és Ádám név. Jámbor – mint mondta – nehezen tud másra gondolni, mint hogy Rogán Antalról, a feleségéről, Rogán Barbaráról és a miniszter kabinetfőnökéről, Nagy Ádámról van szó – idézte őt a 24.hu.

Jámbor azt kérdezte Rogántól, hogyan kapcsolódik Schadl Györgyhöz, és milyen kapcsolatban van a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökével. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter azt mondta:

nem tudom, hogy Schadl és Schádl ugyanazok a személyek-e, de egyvalamiről biztosíthatom, nem ismertem és a jövőben sem fogom őket megismerni.

Rogán szerint a baloldalon úgy működik a dolog, ha látnak egy újságcikket, már ítéletet hirdetnének az ügyben, de Magyarországon az igazságszolgáltatás úgy működik, hogy kivizsgálják az ügyeket. Minden, gyanúként felmerült esetet kivizsgáltak, és ha jogszabálysértés gyanúja merült fel, ott tettek lépéseket – mondta. Rogánt ugyanakkor nem érdekli a Párbeszéd véleménye, csak a választóké, akik pedig áprilisban döntöttek.

Az RTL Híradó riportja:

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#schadl györgy#rogán antal#végrehajtói kar#parlament#Jámbor András

Címlapról ajánljuk