Belföld

Fáklyás tüntetést tartott az LMP a Választási Iroda székháza előtt

rtl.hurtl.hu

2023. április 4. 21:03

Az akkumulátorgyárak ügyében tervezett, de elkaszált népszavazások miatt tiltakoztak.

Fáklyás tüntetést tartott az LMP a Választási Iroda székháza előtt, hogy az akkumulátorgyárakról szóló népszavazási kérelmek elkaszálása ellen tiltakozzanak. A párt arról akart országos szavazást tartani, hogy csak akkor lehessen egy településen akkumulátorgyárat létesíteni, ha azt az ott lakók helyi népszavazáson egyértelműen támogatják.

A Telex szerint nagyjából nyolcvan fő jelent meg a helyszínen, akik közül sokan az LMP és a Szikra Mozgalom aktivistái voltak. Az első felszólaló Suszter András, a Védegylet tagja volt, aki arról beszélt, hogy szívesen megnyernének egy pert az akkumulátorgyárak ügyében.

Ezután Pap Dániel, az Extinction Rebellion aktivistája beszélt arról, hogy a kevesek meggazdagodásának ára a sokak megélhetésének romlása, és hogy szolidaritást kell vállalni a szerb tiltakozókkal, akik az ott tervezett lítiumbányák ellen szólaltak fel.

Végül Kanász-Nagy Máté, az LMP képviselője szólalt fel. Szerinte a gyárakban olcsó magyar munkaerőt akar dolgoztatni a kormány rossz munkakörülmények között. Azt is mondta: az energiaválság és a klímaválság idején agybaj az ország energiáját és vizét az akkumulátorgyártóknak adni. Az eseménynek nyolc óra körül lett vége.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#lmp#tüntetés#választási iroda#akkumulátorgyár#kanász-nagy máté

Címlapról ajánljuk